Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру жағдайын тексеру бойынша анықтама. » СШ№35 уч.Жамбыла
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№35 жалпы орта білім беретін мектебі»
мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорыны
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-07-99
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-07-99
Нашар көрушілер
нұсқасы
» » » Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру жағдайын тексеру бойынша анықтама.
17
февраль
2020

Оқушылардың тамақтануын ұйымдастыру жағдайын тексеру бойынша анықтама.

Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз етілуін туралы
АНЫҚТАМА


2019-2020 оқу жылы №35 жалпы білім беретін мектебіндегі 1-11 сынып оқушылары ыстық тамақпен ҚР стандарты бойынша ұйымдастырылған.
Барлығы 2019-2020 оқу жылында тегін ыстық тамакпен қамтылатын 58 оқушы.
Ата-аналар есебінен 1-11 сыныптардағы 165 оқушыны ыстық тамақпен қамтамасыз ету мақсатындағы іс-шараларды ұйымдастырылды, ата-аналар есебінен 107 оқушы ыстық тамақпен қамтылды.
Мектеп оқушыларын тегін ыстық тамақпен қамту мақсатында 1-11 сынып жетекшілерге арасында кезекшілік ұйымдастырылған. Кесте бойынша атқарылып жатқан кезекшіліктер әкімшілік тарапынан тексерілді.
Қазіргі таңда білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыруға қойылатын талаптар Қазақстан Республикасы Білім және ғылым міністрінің міндетін атқарушы 2015 жылғы 31 желтоқсандағы №717 бұйрығымен бекітіп, 2017 жылғы 22 ақпандағы №76 бұйрығымен өзгерістер енгізілген «Орта білім беру ұйымдарында білім алушыларды тамақтандыруды ұйымдастыру қағидаларына» сай жүргізілуі тиіс. Бұл қағидада тиімді тамақтандырумен қамтамасыз ету, тамақ өнімдерінің сапасына және қауіпсіздігіне кепілдік беру, білім алушылар арасында тамақтан уланудың алдын алуға және профилактикасына бағытталған санитарлық талаптарды сақтау болып табылады. Осы мақсатта Қағиданың – 80 – тармағына сәйкес тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия құрылған.
Комиссия айына бір рет Қағиданың 81 – тармағына сәйкес комиссияның міндетіне жеткізілетін тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, тоңазытқыштың-технологиялық жабдықтардың жарамдылығына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сақталуына мониторинг жүргізіліп, комиссия жұмысының қорытындысы бойынша қазан айындағы тексеру барысында ас мәзірі уақытылы беріліп, медбике тарапынан асхананың тазалығы тексеріліп тұрады.Тамақ өнімдерінің сапасы, тоңазытқыштың-технологиялық жабдықтардың жарамды, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдерінің өтпегендігін анықтады.



Ұсыныс:

1. Оқушылардың тегін ыстық тамақпен қамтылуы және ата-ананың есебінен тамақтануы қанағатанарлық деп танылсын.



[center][/center]ДОТІЖО И.С.Даниярова


Прокомментировать
  • bowtiesmilelaughingblushsmileyrelaxedsmirk
    heart_eyeskissing_heartkissing_closed_eyesflushedrelievedsatisfiedgrin
    winkstuck_out_tongue_winking_eyestuck_out_tongue_closed_eyesgrinningkissingstuck_out_tonguesleeping
    worriedfrowninganguishedopen_mouthgrimacingconfusedhushed
    expressionlessunamusedsweat_smilesweatdisappointed_relievedwearypensive
    disappointedconfoundedfearfulcold_sweatperseverecrysob
    joyastonishedscreamtired_faceangryragetriumph
    sleepyyummasksunglassesdizzy_faceimpsmiling_imp
    neutral_faceno_mouthinnocent
Введите код с картинки:* Кликните на изображение чтобы обновить код, если он неразборчив