11
январь
2019
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз ету барысында бракераж комиссиясының отырысының хаттамасы
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз ету барысында бракераж комиссиясының отырысының хаттамасы
Күн тәртібіндегі мәселе бойынша комиссия мүшесі К.Е.Зеткулов сөз алып, 2019 жылдың қаңтар айында жоспарға сәйкес ата – аналар комитеті өкілдерінен мектеп әкімшілінің медицина кызметкерімен бірге тамақтанудың сапасына ілінген, перспективалы екі апталық ас мәзірінесәйкес жасалынған. Мектеп асхана жабдықтарының жарамдығы өнімдер мен дайын тағамдар сақтау технологиясы қаралды. Тамақ өнімдерін накладнойға сәйкес шикі азық түліктер әкелініп отырады. Қағиданың 81 тармағына сәйкес комиссияның міндетіне жеткізілетін тамақ технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сақталуына мониторинг жүргізілді. Тоңазытқыштағы тағамның тәулік сынамалары ас мәзірінің кестесіне сәйкес алынады. Тәулік сынамасы қақпағы бар шыны ыдысқа салынған. Ас блогында ет, сүт, көкеністі бөлек сақтайтын арнайы тоңазытқыш бар, бөлек арнайы жеке сақталынған. Мектеп оқушыларының тамақтану кезіндегі гигиена сақталуы және толық қамтылуы тексерілді. Мектеп медбикесі күнделікті ас мәзірін тексеріп отырады.
Мерзімі: Қаңтар
Күн тәртібі: Оқушылардың тамақтануы және асхананың санитарлық тазалығы
Шикі өнімдер мен піскен тағамдар үшін үстелдің таңбасына сәйкес қойылған. Ыдыс жуатын блогта арнайы ыдыс жуатын бөлме және кептіретін арнайы қарастырылған, ағын су ағып тұр. Тамақ қалдықтары арнайы таңбаланған қақпағы бар ыдыста сақтап, бөлек жерге апарылады. Комиссия мүшелері тағамның сапасына бақылау жүргізіп отырады. Тамақанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келуін қадағалайды. Тамақ дайындау технологиясына порцияның нормасының сақталуына, жеткізілетін азық – түліктердің сапасына бақылау жасалынады. Тамақтандыру залы таза, құрғақ өнімдерді, көкеністерді сақтайтын арнайы шағын қойма қарастырылған.
Шешімі: Оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы жалғастырылсын.