11
январь
2019
Ыстық тамақ ұйымдастыру хаттамалары
Оқушылардың ыстық тамақпен қамтамасыз ету барысында бракераж комиссиясының отырысының хаттамасы
Күн тәртібіндегі мәселе бойынша комиссия мүшесі К.Е.Зеткулов сөз алып, 2018 жылдың қараша айында жоспарға сәйкес ата – аналар комитеті өкілдерінен мектеп әкімшілінің медицина кызметкерімен бірге тамақтанудың сапасына, ілінген перспективалы екі апталық ас мәзірінесәйкес жасалынған. Мектеп асхана жабдықтарының жарамдығы өнімдер мен дайын тағамдар сақтау технологиясы қаралды. Тамақ өнімдерін накладнойға сәйкес шикі азық түліктер әкелініп отырады. Қағиданың 81 тармағына сәйкес комиссияның міндетіне жеткізілетін тамақ технологиялық жабдықтардың жарамдылығын, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдері мен сақталуына мониторинг жүргізілді. Тоңазытқыштағы тағамның тәулік сынамалары ас мәзірінің кестесіне сәйкес алынады. Тәулік сынамасы қақпағы бар шыны ыдысқа салынған. Ас блогында ет, сүт, көкеністі бөлек сақтайтын арнайы тоңазытқыш бар, бөлек арнайы жеке сақталынған.
Мерзімі: Қараша
Күн тәртібі: 1. Оқушылардың тамақтануы және асхананың санитарлық тазалығы
Тамақ қалдықтары арнайы таңбаланған қақпағы бар ыдыста сақтап, бөлек жерге апарылады. Комиссия мүшелері тағамның сапасына бақылау жүргізіп отырады. Тамақанудың іс жүзіндегі рационы бекітілген перспективалы мәзірге сәйкес келуін қадағалайды. Тамақ дайындау технологиясына порцияның нормасының сақталуына, жеткізілетін азық – түліктердің сапасына бақылау жасалынады.
Шешімі: Оқушылардың ыстық тамақпен қамтылуы жалғастырылсын.