26
февраль
2020
«Пайдалы және зиянды тағамдар»
№35 жалпы білім беретін мектеп
«Пайдалы және зиянды тағамдар».
тақырыбындағы тәрбие сағатының
өткізілуі туралы
Анықтама
«Пайдалы және зиянды тағамдар».
тақырыбындағы тәрбие сағатының
өткізілуі туралы
Анықтама
Мерзімі:17.02.2020
Сыныбы: 6
Өткізілген орны: биология кабинеті
Сабақтың мақсаты:
•Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау.
•Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру.
•Тамақтану ережелерін жаттау.
•Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу.
•Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу.
Барысы:
ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ ТАҒАМДАРМЕН ТАНЫСТЫРЫЛЫП ӨТТІ.
Пайдалы тағамдар: нан, ұннан жасалған тағамдар, ботқалар, картоп, жеміс – жидектер.
«АБАЙЛА!» (зиянды тағамдар): қант, чипсы, кәмпит, тәтті тағамдар, кондитерлық заттар.Дұрыс тамақтана білу мәдениетін әр тұлға өзіне қалыптастыру керек.
Қорытынды:Оқушылар дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтады.Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен танысты.
Сынып жетекшісі: Н.Н.Исабаева