26
февраль
2020
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
[/center]№35 жалпы білім беретін мектеп
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
тақырыбындағы баяндаманың
өткізілуі туралы
Анықтама
Мерзімі:13.02.2020
Сыныбы: 6
Өткізілген орны: биология кабинеті
Баяндаманың мақсаты: Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту . Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін,денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндіру.
Барысы:
Тамақтану-адам ағзасы үшін аса маңызды қажеттілік. Адамның денсаулығы көбінесе қалай тамақтанғанына байланысты. Адам үнемі күш-қуат жұмсайды. Соны қалпына келтіру үшін ол дұрыс тамақтана білуі тиіс.
-Дұрыс тамақтану дегенініміз бұл аз-аздан әртүрлі тамақтарды қабылдау.Ағза үнемі жұмыс атқарады. Сондықтан үнемі тамақтануды талап етеді. Тамақ арқылы адам қуат алады. Осы қуаттың арқасында адам жұмыс істейді, қозғалады, спортпен айналысады.
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
тақырыбындағы баяндаманың
өткізілуі туралы
Анықтама
Мерзімі:13.02.2020
Сыныбы: 6
Өткізілген орны: биология кабинеті
Баяндаманың мақсаты: Оқушыларды дұрыс тамақтану мәдениетімен таныстырып,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейту . Адамның ағзасына қажетті тағамдық заттардың ерекшелігін,денсаулықтың адам өміріндегі маңызын түсіндіру.
Барысы:
Тамақтану-адам ағзасы үшін аса маңызды қажеттілік. Адамның денсаулығы көбінесе қалай тамақтанғанына байланысты. Адам үнемі күш-қуат жұмсайды. Соны қалпына келтіру үшін ол дұрыс тамақтана білуі тиіс.
-Дұрыс тамақтану дегенініміз бұл аз-аздан әртүрлі тамақтарды қабылдау.Ағза үнемі жұмыс атқарады. Сондықтан үнемі тамақтануды талап етеді. Тамақ арқылы адам қуат алады. Осы қуаттың арқасында адам жұмыс істейді, қозғалады, спортпен айналысады.
Қорытынды:Оқушылар дұрыс тамақтану мәдениетімен танысып,денсаулық құндылығы, дұрыс тамақтану туралы түсініктерін кеңейтті .
Сынып жетекшісі: Н.Н.Исабаева