Мектептік тамақтандыру » Страница 34 » СШ№35 уч.Жамбыла
Жамбыл облысы әкімдігінің білім басқармасы
Меркі ауданының білім бөлімінің
«№35 жалпы орта білім беретін мектебі»
мемлекеттік коммуналдық қазыналық кәсіпорыны
Қабылдау бөлімі :
+7(72632) 5-07-99
Есепші бөлімі:
+7(72632) 5-07-99
Нашар көрушілер
нұсқасы
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы негізінде «Коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары
02
октябрь
2020
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы
ҚР Білім және ғылым министрінің 2020 жылғы 13 тамыздағы №345 бұйрығы негізінде «Коронавирустық инфекцияның таралуына байланысты шектеу шаралары кезеңінде орта білім беру ұйымдарында оқу процесін іске асыру жөніндегі әдістемелік ұсынымдарында» көрсетілгендей мектеп асханасы мен буфеттің жұмысы тоқтатылды. ҚР Білім және ғылым министрінің 2018жылғы 31 қазандағы №598 бұйрығын іске асыру шеңберіндегі «Білім беру ұйымдарындағы тамақтану сапасын мониторинг жүргізу жөніндегі комиссиялардың (бракераждық
Қолды қалай дұрыс жуу керек?
15
сентябрь
2020
Қолды қалай дұрыс жуу керек?
Қолды жиі жуу – жұқпалы аурулармен күресу кезінде маңызды рөл атқаратын тиімді әрі қарапайым профилактикалық әдіс. Дүниежүзілік Денсаулық Сақтау ұйымы мен өзге де медициналық ұйымдар өршіп тұрған COVID-19 коронавирусынан сақтану үшін қолды жиі тазалаудың маңызын бірнеше рет атап өткен болатын. Қолды дұрыс жуу үшін не істеу керек? Дүниежүзілік Денсаулық Сақтау ұйымы қол тазалығын сақтауда қолданылуы тиіс негізгі 11 қадамды атап өткен болатын.  Бактерия мен вирустан құтылуы үшін қолыңызды жууға
Дұрыс тамақтану ережелері
15
сентябрь
2020
Дұрыс тамақтану ережелері
1. Өлшемділік ережесі. Адам күніне 3-4 рет ас қабылдауы керек. Әрбір қабылдау барысында астың мөлшері 2 алақанды қосқандағы уыс көлеміне тең болуы тиіс. Сонда қабылдаған ас, асқазанның 3/4 бөлігін ғана толтырады. Асқазандағы астың дұрыс араласуына және ас қорыту сөлімен әрекеттесуі үшін, бұл ережені қатаң түрде сақтау қажет. 2. Астың негізгі мөлшерін қабылдау 12.00-14.00 аралығына сәйкес келуі тиіс. Бұл кезде От элементі мен бауырдың белсенділігі жоғары болады. Сондықтан қуатты, майлы астар
«Пайдалы және зиянды тағамдар»
26
февраль
2020
«Пайдалы және зиянды тағамдар»
№35 жалпы білім беретін мектеп «Пайдалы және зиянды тағамдар» тақырыбындағы Тәрбие сағатының өткізілуі туралы анықтама 9 сынып Мерзімі:17.02.20 Барлығы:12 Қатысқаны:12 Мақсаты:.- Балалардың денсаулығын сақтауға , салауатты өмір салтын ұстауға ,үлкенді ,кішіні сыйлауға , ұқыптылыққа , тазалыққа , жаман әдеттерден сақтануға , дұрыс тамақтануға үйрету .Сабақтың негізгі бөлімінде білім алушылар екі топқа бөлініп жағдаяттарды шешу, шығармашылық жұмыс, сұрақ-жауап сияқты тапсырмалар орындалды.
«Пайдалы және зиянды тағамдар» тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
26
февраль
2020
«Пайдалы және зиянды тағамдар» тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
Сабақтың тақырыбы: Пайдалы және зиянды тағамдар Сабақтың мақсаты: Дұрыс тамақтануға үйрету. Қарапайым сөйлемдер арқылы оқушылардың тақырып бойынша алған білімдерін бекіту, сабақта тапсырмаларды орындау арқылы өз ойларын жеткізе білуге, іскерлікке, шеберлікке машықтандыру. Сабақтың барысы І. Ұйымдастыру кезеңі: Оқушылармен амандасып, бүгінгі сабағымызда әр-түрлі тапсырмаларды орындайтынымызды айтып өтеміз. Оқушыларға психологиялық ахуал туғызу: Оқушылар шаттық шеңберінде тұрып, бір-біріне
"Дұрыс тамақтанудың  қағидалары"
26
февраль
2020
"Дұрыс тамақтанудың қағидалары"
[center][/center]Дұрыс тамақтанудың қағидалары Адамзат денсаулығын сақтаудың басты шарты – дұрыс тамақтану. Сондықтан тамақтануға ерекше көңіл бөлген жөн. Тамақ құрамының құндылығы басты назарда болғаны дұрыс. Тиімді, дұрыс тамақтану денсаулықты сақтауға, ағзаның қалыпты өсуі мен дамуына, жұмыс қабілетінің жоғарылауына және ағзаның қоршаған ортаның әртүрлі жағымсыз әсеріне қарсылығын күшейтуге ықпалын тигізеді. Дұрыс тамақтану ережелері: • Тамақты үстелдің басында отырып қабылдау керек. Егер
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
26
февраль
2020
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
№35 жалпы білім беретін мектеп «Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндаманың оқылуы туралы АНЫҚТАМА 5-11 сынып Мерзімі:13.02.20 Қатысқандар : 5-11сыныптар Мақсаты:.- Балалардың денсаулығын сақтауға , салауатты өмір салтын ұстауға ,үлкенді ,кішіні сыйлауға , ұқыптылыққа , тазалыққа , жаман әдеттерден сақтануға , дұрыс тамақтануға үйрету . Баяндама барысында биология пәні мұғалімі. К.Ж.Тилегенова презентация арқылы тамақтанудың негізгі шарттарымен таныстырды. Дұрыс тамақтанудың
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
26
февраль
2020
«Дұрыс тамақтанудың қағидалары»
№35 жалпы білім беретін мектеп «Дұрыс тамақтанудың қағидалары» тақырыбындағы баяндаманың оқылуы туралы АНЫҚТАМА 5-11 сынып Мерзімі:13.02.20 Қатысқандар : 5-11сыныптар Мақсаты:.- Балалардың денсаулығын сақтауға , салауатты өмір салтын ұстауға ,үлкенді ,кішіні сыйлауға , ұқыптылыққа , тазалыққа , жаман әдеттерден сақтануға , дұрыс тамақтануға үйрету . Баяндама барысында биология пәні мұғалімі. К.Ж.Тилегенова презентация арқылы тамақтанудың негізгі шарттарымен таныстырды. Дұрыс тамақтанудың
«Пайдалы және зиянды тағамдар»
26
февраль
2020
«Пайдалы және зиянды тағамдар»
№35 жалпы білім беретін мектеп «Пайдалы және зиянды тағамдар». тақырыбындағы тәрбие сағатының өткізілуі туралы Анықтама Мерзімі:17.02.2020 Сыныбы: 6 Өткізілген орны: биология кабинеті Сабақтың мақсаты: •Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анықтау. •Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру. •Тамақтану ережелерін жаттау. •Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу. •Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу. Барысы: ПАЙДАЛЫ ЖӘНЕ ЗИЯНДЫ
"Пайдалы және зиянды тағамдар" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
26
февраль
2020
"Пайдалы және зиянды тағамдар" тақырыбында тәрбие сағаты өткізілді
Тәрбие сағаты тақырыбы: Пайдалы және зиянды тағамдар Мақсаты: • Дұрыс емес тамақтанудың себептерін анық • • тау. • Пайдалы және зиянды тағамдық заттармен таныстыру. • Тамақтану ережелерін жаттау. • Ұзақ өмір сүру үшін басты себеп - дұрыс тамақтана білуге тікелей байланысты екенін дәлелдеу. • Дұрыс тамақтана білу мәдениетін тәрбиелеу. Құрал-жабдықтар: компьютер, презентация Сабақтың барысы: Мұғалім: ДЕНСАУЛЫҚ – адам өмірінің басты кепілі. Әрбір дені сау адам қоғамның басты байлығы. Жеке